Omladinske razmene

Omladinske razmene (akcija K1 – Erasmus plus – grupna mobilnost mladih) pružaju jedinstvenu priliku za bavljenje različitim temama, uz istovremeno stvaranje atmosfere razumevanja i poštovanja među različitim kulturama.

Projekti omladinskih razmena na jednom mestu okupljaju mlade iz dve ili više zemalja, omogućavajući im da posete jedni druge i zajedno se bave temom koja im je svima interesantna.

Projekat može da traje između 6 i 21 dan i može uključiti 16-60 učesnika/ca. Generalno pravilo je da pravo učešća imaju svi mladi uzrasta 13-25 godina, koji su državljani jedne od zemalja obuhvaćenih konkretnim projektom. Pri tom, njihovo obrazovanje i prethodno iskustvo nisu od značaja. U izuzetnim slučajevima, mogu se uključiti i mladi uzrasta 26-30 godina. Vrlo je poželjno uključivanje mladih sa manje mogućnosti, što je jedan od opštih prioriteta Programa «Erasmus +» i njegovog dela «Mladi u akciji». Naša organizacija poseduje ogromno iskustvo u realizaciji Omladinskih razmena. Do sada smo ih realizovali više od 20. Naše su najčešće frankofone i to nam je omogućilo da saradjujemo sa raznim zemljama pa čak da odemo na ostrvo Reunion, koje se nalazi u Indijskom okeanu u blizini Madagaskara.

Projekti se mogu baviti različitim temama, pri čemu treba, sa jedne strane, da odražavaju interesovanja mladih koji učestvuju u projektu, a, mi se najčešće bavimo temama vezanim za umetnost, interkulturalnim učenjima, borbom protiv ksenofobije.

Razmena 2018 - Švajcarska

Neka slike malo pričaju o našim avanturama.