Prostor i opremljenost

Škola jezika „Žil Vern“ je otvorena 01.09. 1996. a udruženje centar za multikulturalu saradnju “Žil Vern” 05. 10.2001. u Novom Sadu.

Naš škola francuskog jezika se nalazi u stambenoj zgradi i zauzima prostorije od 120 ㎡ prizemnog stana potpuno adaptiranog za potrebe održavanja nastave stranog jezika.   Fizička sredina u potpunosti odgovara našoj filozofiji učenja stranog jezika pa se zato mlađoj deci na dohvat ruke nalaze igračke, ali i sav didaktički material, koji je pripremila za njih profesorica francuskog jezika, društvene igre za starije, mala pozorišna scena. Odrasli polaznici se takođe osćaju prijatno okruženi savremenom audio-vizuelnom opremom koja im pomaže u  učenju.

Nalazimo se u Novom Sadu,sa adresom na Novom naselju, u ulici Ðorda Nikšića Johana, br. 30. Pronadjite nas na mapi.

U prostoru koji dozvoljava i rad sa tri grupe u isto vreme, trudili smo se da, pored prijatnih učionica dobro tehnički opremljenih za savremenu nastavu, deci i odraslima obezbedimo kutak medijateke i biblioteke u sobi za odmor, u kojima mogu da razgledaju knjige, gledaju fimove, razgledaju cd-ove i DVD-ove i po želji mogu da pozajme i nose kući.