Škola francuskog jezika

Škola za francuski jezik "Žil Vern" nosi ime čuvenog francuskog pisca Žila Verna. Osnovana je 26.08. 1996.

Škola francuskog jezika „Žil Vern“ se nalazi u Novom Sadu, na Novom naselju u ulici Đorđa Nikšića Johana 30. U prostoru koji dozvoljava i rad sa tri grupe u isto vreme, trudili smo se da, pored prijatnih učionica dobro tehnički opremljenih za savremenu nastavu, deci i odraslima obezbedimo kutak medijateke i biblioteke u sobi za odmor, u kojima mogu da razgledaju knjige, gledaju fimove, razgledaju cd-ove i DVD-ove i po želji mogu da pozajme i nose kući.

Škola i udruženje “Žil Vern” organizuju nastavu francuskog jezika u vidu časova koji se održavaju dva puta nedeljno u trajanju

  • od jednog sata za mladje od 9 godina
  • jednog sata i petnaest minuta  za sve od 9 do 99 godina
  • u poslepodnevnim ili večernjim terminima svakim radnim danom od 15 do 22:30 na osnovu određenog rasporeda časova.

Sva deca, polaznici imaju mogućnost da se prijave i na   treći čas nedeljno koji organizujemo u vidu raznih kreativnih, pozorišnjih, umetničkih muzičkih radionica i to sve naravno na francuskom jeziku.

Nastavu izvodi diplomirani profesor francuskog jezika sa velikim iskustvom, specijalizirao rad sa decom predškolskog i školskog uzrasta, upotrebu pozorišta, bajke i igara u nastavi. Sam je autor nekoliko seminara za profesore. U radu mu pomažu nekolicina mladih asistenata, lektora Francuza koji realizuju nastavu sa polaznicima. Mogućnost  koju pružamo našim polaznicima da pričaju redovno u toku časa samo na francuskom u mnogome potspešuje njihov napredak u učenju. Metode učenja su veoma savremene jer se obavezno prate moderne tehnologije nastave i pedagogije.

INFORMACIJE

VIŠE O ŠKOLI JEZIKA

Saradnja

Već nekoliko godina imamo veoma uspešnu saradnju sa mnogim organizacijama i školama u Francuskoj i Belgiji. Na to smo veoma ponosni jer su nam te saradnje omogućile razna putovanja i dopisivanja. Naši zajednički projekti se odnose takodje na organizovanje omladinskih razmena za naše polaznike, edukacija i Erasmus mobilnosti za zaposlene. Ujedno organizujemo za naše polaznike razne aktivnosti kao što su organizacija radionica “Pričam ti priču”, aktivnosti vezanih za Božić ili neke druge praznike, kao i organizaciju seminara za nastavnike. i na to smo veoma ponosni jer su nam te saradnje omogućile razna putovanja i dopisivanja.

Kontinuitet

Ponekad se deca iz vrtića druže sa starijim drugarima iz poslepodnevne smene i to obično tokom organizovanja raznih kulturnih dešavanja, poetskih večeri, večeri posvećanih pričama, pozorištu, Božiću, proslavama rođendana, maskenbala, dana škole i slično jer se mi u Žil Vernu trudimo da stvaramo prijatnu porodičnu atmosferu u kojoj je svaki naš polaznik « mali ili veliki » od izuzetne važnosti.