O nama

Centar "Žil Vern" u sebi sadrži sledeće osnovne delatnosti:

Predškolsku ustanovu- bilingvalni francusko-srpski vrtić

Privatna predškolska ustanova „Žil Vern“ nosi ime čuvenog francuskog pisca avanturističkih romana Žila Verna. Dajući mu ovo ime želeli smo da Vas pozovemo da dozvolite Vašem detetu da sa nama poleti balonom i otkrije avanture učenja, mašte, znanja i putovanja a sve to u dvojezičnoj francusko-srpskoj sredini.Vrtić „Žil Vern“ je otvoren 1. 9. 1996. ali se akteditovao kao Predškolska ustanova 2015. godine. Od te godine roditelji mogu da ostvare subvenicje Grada Novog Sada kada upišu svoje dete u naš vrtić.

Udruženje građana, udruženje za mlade

Udruženje građana „Centar za multikulturalnu saradnju Žil Vern“ osnovan je kao neprofitabilna nevladina organizacija 2001. godine. Programi koje se organizuju u udruženju namenjeni su deci od 2 do 18 godina ali i odraslima. Osnovna namena svih aktivnosti u centru „Žil Vern“ je razmena i upoznavanje sa različitostima kultura insistirajući na francusko-srpskim odnosima. Od 2007 godine Centar Žil Vern je akreditovan od strane Evropske unije za projekte dugoročnog volontiranja. Učestvovali smo i organizovali veliki broj omladinskih razmena, edukacija za mlade kroz program Erasmus + i Evropa za građane.

Školu francuskog jezika - “Žil Vern”

Organizuje nastavu francuskog jezika u vidu časova koji se održavaju dva puta nedeljno u trajanju od jednog sata za grupe mladje od 10 godina, jednog sata i petnaest – u poslepodnevnim ili večernjim terminima svakim radnim danom od 16 do 22:00 na osnovu određenog rasporeda časova. Svoj deci polaznicima udruženje obezbeđuje treći čas nedeljno koji organizujemo u vidu raznih kreativnih, pozorišnjih, umetničkih muzičkih radionica i to sve naravno na francuskom jeziku.

Avantura
Znanje
Mašta