Vrtić

Privatni vrtić "Žil Vern" Novi Sad (Novo naselje) je akreditovana predškolska ustanova osnovana 1996.

 

Privatni vrtić „Žil Vern“ je otvoren 1. 9. 1996. ali se akreditovao kao Predškolska ustanova 2015. godine. Od te godine roditelji mogu da ostvare subvencije Grada Novog Sada kada upišu svoje dete u naš vrtić.

„Žil Vern“ se nalazi u Novom Sadu, u ulici Ðorđa Nikšića Johana br. 30 (Novo naselje, Bistrica),  i zauzima prostorije od 120 m2, potpuno adaptirane za potrebe vrtića.

Privatna predškolska ustanova „Žil Vern“ nosi ime čuvenog francuskog pisca avanturističkih romana Žila Verna. Dajući mu ovo ime želeli smo da Vas pozovemo da dozvolite baš Vašem detetu da sa nama poleti balonom i otkrije avanture učenja, mašte, znanja i putovanja a sve to u dvojezičnoj francusko-srpskoj sredini.

Upis u vrtić

Kako biste upisali dete u naš vrtić, možete nas, pre svega, kontaktirati direktno preko telefona +381(0)21 6301 527  ili + 381 62 281 161 da proverite da li imamo slobodnih mesta.

Naš vrtić prima dvadesetoro dece u mešovitu grupu, pa se trudimo da za svaki uzrast imamo dovoljan broj. U slučaju da se ukaže potreba možemo da primimo maksimalno još četvoro dece.

Ujedno, savetujemo da dođete da se lično upoznamo i tom prilikom vam dostavimo sva potrebna dokumenta i odgovorimo na sva vaša pitanja.

Vrtić prima dvadesetoro (maksimalno dvadeset četvoro) dece predškolskog uzrasta i oni su podeljeni je u dve grupe koje najčešće broje do desetoro dece:

mlađa grupa za decu od (2,5) 3 do 4 godine

starija grupa za decu od 5 do 7 godina

Uzmite vaše dete za ruku i dovedite ga na jedan besplatan probni dan.  

JOŠ NEKOLIKO INFORMACIJA

PROGRAM

Prepodnevni boravak dece predškolskog uzrasta odvija se od 7 do 17 časova, po određenom ritmu, koji omogućava raznovrsne aktivnosti dece (pre svega igru, istraživačke zadatke, svakodnevne izlaske u prirodu u našem dvorištu, bavljenje baštom, sport, realizacija raznih projekata, zatim integrisane aktivnosti u koje se po potrebi uključuju razvoj govora, likovno, muzičko, upoznavanje okoline, matematika, fizičko, ples, pozorište…) i svakodnevno učenje francuskog jezika.

OSOBLJE

Sa decom u vrtiću rade vaspitačica, pedagog, profesor francuskog jezika. Nekoliko mladih asistenata lektora ili volontera Francuza omogućava pravu bilingvalnu atmosferu u kojoj deca rastu okružena sa dva jezika. Mladi lokalni volonter sa pedagogije, psihologije, francuskog jezika, škole za obrazovanje vaspitača ili književnosti, čine takođe naš tim. Po potrebi nas posećuju psiholog, lekar i naravno, idemo u goste stomatologu.

Ako želite da vam dete

  • bude negovano i voljeno 
  • da pravilno izgrađuje i bogati svoj emotivni svet 
  • da aktivno saučestvuje u emotivnom svetu drugih
  • da razvija svoje individualne mogućnosti i sposobnosti i kreativno ih izražava
  • da shvati lepotu intelektualnog razvoja kroz istraživanje 

onda je “Žil Vern” pravo mesto za vas.