Vrtić „Žil Vern“

GDE SE NALAZIMO ?

Privatni vrtić „Žil Vern“ je akreditovana predškolska ustanova koji se nalazi u Novom Sadu, na Novom naselju, u ulici Đorđa Nikšića Johana 30.  

Prostorije od 120 m2 koje zauzima potpuno su adaptirane za potrebe toplog i vedrog vrtića koji prima maksimalno dvadeset četvoro dece podeljene u dve grupe: „malikane“ i „velikane“.

ZAŠTO BAŠ IME "ŽIL VERN" ?

Naš vrtić nosi ime čuvenog francuskog pisca avanturističkih romana Žila Verna. Dajući mu ovo ime želeli smo da Vas pozovemo da dozvolite baš Vašem detetu da sa nama poleti balonom i otkrije avanture učenja, mašte, znanja i putovanja, a sve to u dvojezičnoj francusko-srpskoj sredini.

KADA JE VRTIĆ OSNOVAN ?

„Žil Vern“ je osnovan 1. 9. 1996. ali se akreditovao kao Predškolska ustanova 2015. godine. Od te godine roditelji mogu da ostvare subvencije Grada Novog Sada kada upišu svoje dete u naš vrtić.

ŽAŠTO JA, KAO RODITELJ, TREBA DA IZABEREM BAŠ VAŠ VRTIĆ ?

Pre svega zato što želite da Vam dete

  • bude negovano i voljeno 
  • pravilno izgrađuje i bogati svoj emotivni svet 
  • aktivno saučestvuje u emotivnom svetu drugih
  • razvija svoje individualne mogućnosti i sposobnosti i kreativno ih izražava
  • shvati lepotu intelektualnog razvoja kroz istraživanje 

Iz tog razloga je onda „Žil Vern“ pravo mesto za Vas i Vaše dete. 

Ako zaista to želite, uzmite Vaše dete za ruku i dovedite ga na jedan besplatan probni dan u naš vrtić kako biste se uverili da ono o čemu govorimo zapravo jeste deo naše filozofije i rada.

UPIS U VRTIĆ

Kako biste upisali dete u naš vrtić, možete nas, pre svega, kontaktirati direktno preko telefona +381(0)21 6301 527 ili + 381 (0)62 281 161 da proverite da li imamo slobodnih mesta, da sa nama porazgovarate i zakažete posetu.

Savetujemo da dođete sa Vašim detetom da se lično upoznamo, i tom prilikom Vam pružimo sve potrebne informacije, da odgovorimo na sva Vaša pitanja, kao i da Vam dostavimo sva potrebna dokumenta.

Ako Vam to više odgovara, možete nam se obratiti putem mejla ili zakazati posetu direktno na našem sajtu. Mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem roku. 

BROJ DECE KOJI VRTIĆ PRIMA I KOLIKO GRUPA IMA ?

Naš vrtić prima maksimalno dvadeset četvoro dece predškolskog uzrasta u mešovitu grupu, koja se prilikom raznih istraživačkih aktivnosti često deli u dve manje grupe, “malikane” i “velikane”, koje najčešće broje maksimalno do dvanaestoro dece.

mlađa grupa za decu od (2,5) 3 i 4 godine

starija grupa za decu od 5 i 6 godina

PROGRAM RADA U VRTIĆU I KO GA IZVODI

PROGRAM

Prepodnevni boravak dece predškolskog uzrasta odvija se od 7 do 17 časova, po određenom ritmu, koji omogućava raznovrsne aktivnosti dece (pre svega igru, istraživačke zadatke, svakodnevne izlaske u prirodu u našem dvorištu, bavljenje baštom, sport, realizacija raznih projekata, zatim integrisane aktivnosti u koje se po potrebi uključuju razvoj govora, likovno, muzičko, upoznavanje okoline, matematika, fizičko, ples, pozorište…) i svakodnevno učenje francuskog jezika.

OSOBLJE

Sa decom u vrtiću rade vaspitači i profesor francuskog jezika. Nekoliko mladih asistenata lektora ili volontera Francuza omogućava pravu bilingvalnu atmosferu u kojoj deca rastu okružena sa dva jezika. Mladi lokalni volonteri sa pedagogije, psihologije, francuskog jezika, škole za obrazovanje vaspitača ili književnosti, takođe čine naš tim. Po potrebi nas posećuju psiholog i lekar, a idemo i u goste stomatologu.