fbpx

DOBRODOŠLI

UPOZNAJTE NAS

Centar „Žil Vern“ nosi ime čuvenog francuskog pisca avanturističkih romana Žila Verna

Dajući mu ovo ime želeli smo da Vas pozovemo da dozvolite Vašem detetu da sa nama poleti balonom i otkrije avanture učenja, mašte, znanja i putovanja a sve to u dvojezičnoj francusko-srpskoj sredini.

Vrtić „Žil Vern“ je otvoren 1. 9. 1996. ali se akreditovao kao Predškolska ustanova 2015. godine. Od te godine roditelji mogu da ostvare subvencije Grada Novog Sada kada upišu svoje dete u naš vrtić.

Udruženje građana „Centar za multikulturalnu saradnju Žil Vern“ osnovan je kao neprofitabilna nevladina organizacija 2001. godine. Programi koje se organizuju u udruženju...

“Žil Vern” organizuje nastavu francuskog jezika u vidu časova koji se održavaju dva puta nedeljno u trajanju od jednog sata za grupe mladje od 10 godina, jednog sata i petnaest...

NAŠI PROGRAMI I SPECIFIČNOSTI

SUBVENCIJE

U PU “Žil Vern” možete upisati svoje dete, i dobiti subvencije od strane Grada Novog Sada. Pravo na podnošenje zahteva,...

VOLONTIRANJE

Centar i PU "Žil Vern" organizuju različite volonterske programe - lokalne i internacionalne. Centar "Žil Vern" je akreditovama organizacija za primanje lokalnih i inostranih volonera...

PROJEKTI

PU "Žil Vern" koristi projektni pristup u radu sa decom još od 2000. godine. U školi fr. jezika kao i u udruženju projekti čine jedan od najčešće korišćenih pristupa u radu sa decom i mladima.

PUTOVANJA

Putovanja su sastavni deo projektnog pristupa radu, jer deca uče iskustveno, sa drugarima, uočavajući, istražujući, vežbajući.

ŠTA PROMOVIŠEMO

RANO UČENJE JEZIKA

Mnoga naučna istraživanja potvrdjuju da je dečiji mozak savršeno sposoban da uči nekoliko jezika u isto vreme i to sa ogromnom lakoćom. Prednosti su velike a razvoj inteligencije je jedana od njih.

PROMOCIJA FRANKOFONE KULTURE U SRBIJI

Promocija frankofone kulture i francuskog jezika u Srbiji se u Žilu Vernu odvija kroz organizaciju razih radionica vezanih za literaturu, umetnost, kulinarske i druge aktivnosti.

PROMOCIJA SRPSKE KULTURE U EVROPI

Promocija srpske kulture u Evropskim zemljama. U toku svih omladinskih razmena promovišemo našu kulturu ali naši internacionalni volonteri koji su se vratili u svoju domovinu su naši najbolji ambasadori.

A, ŠTA SA MLADIMA?

UNAPREĐENJE POLOŽAJA MLADIH

Omogućavanjem praktičnog učenja što u našoj, što u drugim organizacijama, omogućujemo mladima bolje mogućnosti za zapošljavanje i njihovo lično napredovanje.

PROMOCIJA INTERKULTURALNIH UČENJA

"Interkultura se uči kad si mali" i tako rastu deca i mladi koji razumeju šta znači borba protiv rasizma, stereotipa i ksenofobije.

OMLADINSKE RAZMENE

Omladinske razmene (akcija K1 – Erasmus plus – grupna mobilnost mladih) jedna od sjajnih mogućnosti za unapredjenje položaja i neformalnog obrazovanja mladih.

ŠTA KAŽU RODITELJI

''ŽILVERNOVSKA DRUŽINA"

"Od prvog susreta sa vrtićem "Žil Vern", znala sam da je to najtoplije i najinsipirativnije okruženje za odrastanje moje dece. Deca imaju najbolji mogući okvir za ranu socijalizaciju, vaspitači su prisutni uvek i u dovoljnoj meri da mogu da ih čuju i isprate u periodu kada samostalno grade svet svojih prvih prijateljstava i interesovanja. Neprekidno su izloženi najraznovrsnijim sadržajima, kreativnim izazovima i izgradnji istinskih drugarskih vrednosti."

Ksenija Zlatić

NAŠ TIM

''UPOZNAJTE NAŠU EKIPU"

Jelena Glamočanin
Direktor

Najviše voli da priča priče, šali se i peva sa decom...

Dragana Radumilo
Vaspitač

Dragana se brine da deca u vrtiću razviju sve svoje kapacitete.

Milica Ilic
Vaspitač

Milica voli da svira, voli sa da pravi razne predmete, ukrase i igračke. 

Verica Vagner Mlađenović
Vaspitač

Verica posebno voli da realizuje likovne...

NAŠI UČENICI

ANDREJ BUJAS

Ovde sam od malena. Najbolja skola francuskog!

23

GODINE ISKUSTVA

100+

REALIZOVANIH PROJEKATA

75

OSTVARENIH PUTOVANJA

700+

STALNIH UČENIKA

BLOG & VESTI

ZANIMLJIVOSTI IZ ŽIL VERNA

Mlađi adolescenti - od 12 do 15 godina

Mlađi adolescenti - od 12 do 15 godina Pored najsavremenijih audio-vizuelnih sredstava i francuskih metoda…

Odrasli

Grupe odraslih Pored veoma pažljivo izabranih metoda za odrasle učenike mi vodimo računa o tome…

Subvencije

U PU “Žil Vern” možete upisati svoje dete, i dobiti subvencije od strane Grada Novog…

Omladinska razmena "Iterkultura kroz sport, teatar i društvene igre"

U periodu od 18. do 27. avgusta naša organizacija je imala priliku da ugosti dve…

NAJČEŠĆE POSTAVLJANA PITANJA

Kako biste upisali dete u naš vrtić, možete nas, pre svega, kontaktirati direktno preko telefona +381(0)21 6301 527 da proverite da li imamo slobodnih mesta. Naš vrtić prima 23 dece u mešovitu grupu, pa se trudimo da za svaki uzrast imamo dovoljan broj. Ujedno, savetujemo da dođete da se lično upoznamo i tom prilikom vam dostavimo sva potrebna dokumenta i odgovorimo na sva vaša pitanja.

U školi francuskog jezika “Žil Vern” postoje grupe za decu, mlade odrasle i odrasle u zavisnosti od njihovog uzrasta i zanja. Grupe su male najviše 8-10 polaznika.

Kako biste postali volonter u našoj organizaciji ili vrtiću, najpre vam savetujemo da pregledate naše aktivnosti, zatim popunite upitnik za volontere i na taj način konkurišete za poziciju volontera. Volontere primamo u toku septembra i januara.

PU Žil Vern i Centar se nalaze na Novom naselju, na adresi Djordja Nikšića Johana 30, Novi Sad.

ZAKAŽITE RAZGOVOR

All fields are obligatory

Ovde sam od malena. Najbolja škola francuskog! A.B.