Nove mogućnosti za volonterske avanture

Dragi naši,

Evo još jedne prilike za sve vas koji ste zainteresovani da provedete neko vreme u Francuskoj. Kao što, čini mi se, već znate Centar “Žil Vern” je akreditova organizacija za slanje mladih na projekte EVS-a u okviru Erasmus +.

Ako niste znali, želimo samo kratko da napomenemo da su to projekti koji mogu da traju od 2 do 12 meseci na kojima su vam troškovi života (stan i troškovi stana, hrana i transport) pokriveni, zatim imate obezbeđeno 100% zdravstveno osiguranje i imate mali džeparac. Pored toga dobijate određenu sumu (270 eura) za put do Francuske i nazad za Srbiju,  ali imate obavezu da radite (volontirate). Na tom volontiranju imate mentora koji će vas obučiti kako se taj posao radi, pomoći vam da se sto bolje uklopite, napredujete i što više naučite. Na kraju projekta dobijate Youthpass kao potvrdu vašeg neformalnog učenja.

Ukazale su nam se tri prilike da vas pošaljemo na EVS u Francusku. Detalje ovih projekta  ćete pronaći u PDF dodatku i  na adresama.

Fiche de mission MdE anglais 2015

http://europa.eu/youth/vp/organisation/14001375867_en

http://europa.eu/youth/vp/organisation/14001186180_en

Ako ste zainteresovani slobodno nam se javite kako bismo vam dali precizne informacije o samom programu EVS i mogućnostima njegove realizacije.

Ovu informaciju slobodno prosledite svim vašim prijateljima koji su zainteresovai za ovakvu avanturu.

Srdačno,

ekipa Centra Žil Vern