Nove mogućnosti za volonterske avanture

Dragi naši,

Evo još jedne prilike za sve vas koji ste zainteresovani da provedete neko vreme u Francuskoj.

U saradnji sa našom partnerskom organizacijom Association CRISTEEL—Europe Direct iz Nansija tražimo mladu osobu izmedju 18 i 30 godina pa, ako želite da živite avanturu EVS volontera od 10 meseci u Francuskoj radeći na projektima promocije mobilnosti, Erasmusa, vlastite kulture, radionicama sa decom, mladima i odraslima ovo je prava prilika za vas.

Samostalnost, odgovornost i motivacija su osobine koje se traže a poznavanje francuskog nije obavezno ali je dobrodošlo :)

Ako ste zainteresovani, pročitajnte nešto o detaljima projekta

INFOPACK NANCY

EVS project at CRISTEEL Nancy (2)

Project EVS receiving CRISTEEL 2018 (2)

i posetite njihovu stranicu.

Na naš email julesverne@mts.rs pošaljite svoj CV i motivaciono pismo. Ako udjete u uži izbor bice vam predložen razgovor preko skajpa kako biste se bolje upoznali sa organizacijom i oni sa vama :)

Kao što, čini mi se, već znate Centar “Žil Vern” je akreditova organizacija za slanje mladih na projekte EVS-a u okviru Erasmus +.

Ako niste znali, želimo samo kratko da napomenemo da su to projekti koji mogu da traju od 2 do 12 meseci na kojima su vam troškovi života (stan i troškovi stana, hrana i transport) pokriveni, zatim imate obezbeđeno 100% zdravstveno osiguranje i imate mali džeparac. Pored toga dobijate određenu sumu (270 eura) za put do Francuske i nazad za Srbiju,  ali imate obavezu da radite (volontirate). Na tom volontiranju imate mentora koji će vas obučiti kako se taj posao radi, pomoći vam da se sto bolje uklopite, napredujete i što više naučite. Na kraju projekta dobijate Youthpass kao potvrdu vašeg neformalnog učenja.

Ako ste zainteresovani slobodno nam se javite kako bismo vam dali precizne informacije o samom programu EVS i mogućnostima njegove realizacije.

Ovu informaciju slobodno prosledite svim vašim prijateljima koji su zainteresovai za ovakvu avanturu.

Srdačno,

ekipa Centra Žil Vern